تفاوت بازار سنتی و بازار جدید زعفران چیست؟
انبارداری که در بورس کالا به نفع زعفرانکاران تمام شد
رضایی در پاسخ به این سوال که انبادراری زعفران در بورس کالا به چه نحوی است، تصریح کرد: در سال های گذشته زعفرانکاران یا همان گل پاکن ها طبق عادت زعفرانپاک کرده را در خانه هایشان با شرایط نامساعد نگهداری می کردند که همین مسائل عاملی شد تا بورس کالا ابتکاری را به خرج دهد؛ یعنی با پذیرش انبار های زعفران به کشاورزان تا در واقع زعفران خودشان را در قبال پرداخت یک بهای ناچیز در شرایط مساعدی نگهداری کنند که در اصطلاح یک گواهی سپرده انجام دهند.
مزایای گواهی سپرده کالایی در بورس کالا
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: این گواهی سپرده دارای مزایای متعددی است نخست اینکه این گواهی ها به عنوان اوراق بهادار به حساب می آیند در حال حاضر در بازار بورس یک مصوبه ای در حال تصویب است که این گواهی ها به عنوان وثیقه بانکی برای دریافت تسهیلات استفاده شود. دومین مزایای این مسئله قابلیت تحویل در قرار داد های آتی است یعنی اگر کشاورزان نخواهند در حال حاضر آن را به فروشند می توانند آن را در آینده بفروشند. بنابراین می توان گفت که این انبار ها تحول نوینی را در نوع نگهداری کالا های زعفران ایجاد کرده اند.
دلالی در بورس معنا ندارد؛ بورس آنتی دلال است
او در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله صحت دارد که دلالان زعفران را از کشاورزان با قیمت پایین خریداری می کنند، اما در بازار بورس کالا با دو برابر قیمت به فروش می رسانند؟ اظهار کرد: این مسئله به طور عملی امکان پذیر نیست به علت آنکه اگر بخواهیم گردش کار زعفران را بررسی کنیم زعفران را به دو حالت کشاورزان به فروش می رسانند یا به حالت گل یا پاک کرده است تا دو سال قبل شاید می توان گفت که کشاورزان مجبور بود که زعفران هایشان را با قیمت پایین واگذار کنند، اما امروز با وجود انبار های بورس در واقع کارکرد ها بهتر از قبل شده است به علت آنکه کشاورزان هر لحظه با گوشی که در دست دارند قیمت اصلی جهت فروش بدست آورند.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا اشتیاق کشاورزان برای حضور در بورس کالا بیشتر از پیش شده است یا خیر؟ تصریح کرد: قطع به یقین می توان گفت که حضور این افراد به نسبت چهار سال قبل که زعفران تازه وارد معاملات بورس کالا شده بود بیش از پیش شده است به علت آنکه سازمان تعاون روستایی در جهت ارتقای این امر کمک کرد.