عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: درحالیکه زعفرانکاران کشور زحمات زیادی میکشند اما سود اصلی به بخش فرآوری تعلق دارد، باید پرسید؛ چرا این سود به جیب خارجیها میرود؟
به گزارش باغبوم و به نقل از خبرگذاری تسینم، علیرضا نظری، با اشاره به اینکه سود اصلی بخش زعفران بهجای اینکه به جیب تولیدکننده برود به مجموعه کشورهای خارجی و کسانی که فرآوری محصول را دارند تعلق میگیرد، اظهار داشت: چرخه تولید زعفران اکنون عملاً سامانی ندارد و این درحالی است که خیلی از افراد علاقه دارند در این زمینه سرمایهگذاری کنند اما زنجیرههای بعد آن پیشبینی نشده است.
وی تصریح کرد: طبق اطلاعاتی که در کشور داریم حتی در مناطق محل تولید زعفران باکیفیت در کشور مانند قائنات، سرجمع تولید ۵۰۰ تن در سال است که رقم قابل توجهی بهحساب میآید.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خریداران ما عمدتاً ۶ کشور هستند که هیچ کدام تولید زعفران ندارند و نهایت قیمتی که زعفرانکاران ما بهصورت انبوه میفروشند کیلویی ۱۲ یا ۱۳ میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان است.
نظری بیان کرد: اما اطلاعاتی را در کمیسیون به دست آوردهایم که طبق آن افرادی که در فرآوری زعفران تلاش دارند رقم یک کیلوگرم زعفران را تا مرز ۶۰۰ میلیون تومان در بازار میرسانند که تفاوت بسیار بالا را نشان میدهد و بهدنبال ایجاد ارزش افزوده در این زمینه هستیم.
خبر عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: چرا سود اصلی تولید زعفران به جیب خارجیها میرود؟ -۲۵ بهمن ۹۹- باغبوم